Het 'Zie je wel' effect
 

Hoe je jarenlang bewijsmateriaal verzamelt dat je toch echt niet goed genoeg bent, er niet toe doet, niet gezien wordt, niet erkend.

 

 

Je stelt je voor het eerst sinds tijden kwetsbaar op, en dat is voor jou niet makkelijk. De reactie van de ander is niet wat je nodig had, je voelt je gekwetst en je denkt; ‘Zie je wel, ik ben niet goed genoeg’.  Iemand kijkt weg of maakt een nare opmerking en jij denkt; ‘Zie je wel, ik ben niet goed genoeg’. En zo verzamel je jarenlang het bewijs dat jouw overtuiging dat je niet goed genoeg bent, toch echt klopt.

 

 

Het bewijs meest in het verleden, waarbij die overtuiging voor het eerst opkwam, wordt elke keer weer geactiveerd bij nieuwe ervaringen en het kan zich ook verder uitbreiden. Zo blijf je gevangen in die overtuiging en dat heeft effect op hoe je je voelt, wat je doet, wat je denkt.

 

 

Wil je uit deze neerwaartse spiraal? Wil je je weer goed voelen? Worstel niet langer door in je eentje, zoek hulp. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking:

Ja, vertel me meer hierover.

 

 

#Ziejewel #goedgenoeg #gezondheid #ontwikkeling #hulp #overtuiging #erkenning #erkend #therapie #coach #werk #gezienworden #EMDR